Bureaubuiten.nl » Nieuws » Nieuws

Ondersteuning BUITEN in Amstelveen en Aalsmeer op Schipholdossier

6.07.2017

De gemeenten Amstelveen en Aalsmeer spannen zich in om de lokale belangen te dienen in het Schipholdossier en in het overleg over de toekomstige ontwikkeling van Schiphol. Namens Bureau BUITEN is Maarten Kruger ingezet als adviseur op het dossier en ondersteunt hij het vaste Schipholteam met diverse werkzaamheden. Zo werkt hij aan projecten die de leefbaarheid vergroten, organiseert hij gesprekken met bewoners en neemt hij diverse andere taken op zich. Een uitdagende rol in een complex dossier.

Samen met inwoners werkt Maarten aan lokale projecten ter verbetering van de leefbaarheid in Aalsmeer en Amstelveen, met ondersteuning van de Stichting Leefomgeving Schiphol. Maarten: “Namens beide gemeenten help ik bewoners om hun ideeën voor een leefbaarheidsproject uit te werken. Er zijn mooie ideeën voor parken, pleinen en buurthuizen. Het is belangrijk dat de gemeente goed luistert naar de wensen en zorgen van inwoners. Ik krijg er energie van wanneer inwoners dit merken en waarderen.”

Voor de wethouder Schipholzaken van Aalsmeer organiseert Maarten samen met zijn collega’s regelmatig gesprekken met diverse groepen inwoners. Doel is om erachter te komen wat voor hen belangrijk is als het gaat om de ontwikkeling van de luchthaven. Maarten: “De uitdaging is om als gemeente zo goed mogelijk het lokale belang over het voetlicht te brengen, in een complex speelveld met veel partijen en belangen. Er zijn veel invalshoeken en het is een uitdaging om het complete veld te begrijpen.” 

Daarnaast werkt Maarten aan uiteenlopende zaken als geluidmetingen van vliegverkeer, vragen van inwoners over de luchthaven en andere Schiphol-gerelateerde vraagstukken. Maarten: “Ik vind het heel leerzaam om in zo’n groot en complex speelveld te opereren. Er spelen veel belangen op verschillende niveaus.”

Meer weten?

Neem contact op met Maarten Kruger via maarten.kruger@bureaubuiten.nl of bel 06-44771645