Bureaubuiten.nl » Nieuws » Nieuws

Deelname Bureau BUITEN aan hackathon voor City Analytics Almere

8.06.2017

Vorige week namen onze collega’s Rutger van Raalten en Miles Copping deel aan een tweedaagse hackathon voor City Analytics Almere. Dit gebeurde op uitnodiging van wethouder Mark Pol, vastgoedeigenaren van Almere Centrum en StartUpAlmere. Aanleiding is de vraag: Hoe kunnen we een bezoek aan Almere Centrum aangenamer maken?

Zes teams met experts van IT-bedrijven en onderzoeksbureaus uit heel Nederland zochten een antwoord op deze vraag. Onder tijdsdruk in een zogenoemde ‘pressure cooker’ gingen zij aan de slag om oplossingen te bedenken en deze zover mogelijk te ontwikkelen in een prototype. Bekijk hier de hackathon aftermovie.

Open data vertalen
Rutger en Miles gingen aan de slag met de open data die ter beschikking was gesteld  door onder andere gemeente Almere, Obi4Wan (data-analyse) en TomTom. In een race tegen de klok (en tegen de overige teams) probeerden zij de beschikbare databronnen te vertalen in beleidsrelevante informatie waarmee Almere de aantrekkelijkheid van het centrum kan versterken. De beschikbare databronnen hadden onder meer betrekking op:

Busreizigers
Parkeergarages
Wifi-gebruik
Passantenstromen
Telefoongebruikers

Bruikbare dashboards
Met de databestanden maakten Rutger en Miles enkele interessante dashboards waarmee de gemeente, vastgoedpartijen en andere stakeholders hun inzichten omtrent het aantal bezoekers en de herkomst van de bezoekers kunnen vergroten. De dashboards zijn op die manier bruikbaar voor bijvoorbeeld de evaluatie van de effectiviteit van marketingcampagnes. Ook kan met de dashboards de drukte tijdens evenementen geëvalueerd worden (bijv. interessant in het kader van de Floriade).

Ervaring met datasets 
Bureau BUITEN werkt in haar projecten regelmatig met grote datasets. Miles vertelt over de hackathon: “Het is onze ambitie om de informatie uit de datasets op een aantrekkelijke en eenvoudige manier te presenteren. Deelname aan deze hackathon heeft onze ervaring daarin vergroot. Bovendien heeft de hackathon onze kennis vergroot over welke data er beschikbaar is.” 

Meer weten?
Wilt u meer weten over de hackathon in Almere of over hoe wij u kunnen helpen met het analyseren, combineren en visualiseren van data? Neem dan contact op met Miles Copping of bel ons op 030- 2318945.