Bureaubuiten.nl » Nieuws » Nieuws

Bureau BUITEN werkt aan de monitor voor de brede effecten van de Floriade in 2022

28.07.2017

Voor de Gemeente Almere werken Joost Hagens, Miles Copping en Bart van Rijkom namens BUITEN aan de monitor voor de brede effecten van de Floriade in 2022. Op deze manier kan de gemeente de voortgang op verschillende doelstellingen met betrekking tot gezondheid, energietransitie, voeding en leefomgeving bijhouden. 

In 2022 organiseert Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. De Floriade wordt door de gemeente ingezet als katalysator om de stad Almere duurzamer, groener en gezonder te maken. Na 2022 is het Floriadeterrein de basis van een nieuwe groene stadswijk in het hart van Almere, gelegen aan het Weerwater.

Groene ontwikkeling

Met het thema ‘Growing Green Cities’ worden er in Almere verschillende projecten uitgevoerd die een bijdrage leveren aan de groene ontwikkeling van de stad. Bureau BUITEN ontwikkelt momenteel een monitor om de output van deze initiatieven en de voortgang op verschillende doelstellingen bij te houden. Voorbeelden van output zijn de bereikte personen en de toename van stadslandbouwareaal in hectares. Voorbeelden van doelstellingen zijn dat het gebruik en de waardering van stedelijk groen toeneemt, het percentage van overgewicht onder kinderen afneemt en dat het aantal kilo afval per inwoner van Almere teruggebracht wordt naar 50 kg per persoon per jaar.

Meer weten over de monitor? Neem contact op met Bart van Rijkom op bart.vanrijkom@bureaubuiten.nl of bel ons op (030) 231 8945.