Bureaubuiten.nl » Expertises » Europese projecten en programma's

Europese projecten en programma's

BUITEN combineert inhoudelijke kennis van ‘economie en omgeving’ met ruime ervaring in structuurfondsprogramma’s en andere subsidieregelingen. Bijvoorbeeld in Interreg (A, B en C), het programma ERASMUS+, POP, en het 8e kaderprogramma Horizon2020.  

Wij hebben inmiddels een groot aantal succesvolle projecten ontwikkeld en begeleid. Meer dan 90% van onze aanvragen is gehonoreerd, iets wat onze opdrachtgevers tientallen miljoenen euro’s aan bijdragen voor hun projecten heeft opgeleverd!

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn? 

  • Ondersteuning bij fondsenwerving: een advies op maat over de financieringsmogelijkheden voor uw projectidee. 
  • Het geven van een voorlichtingsbijeenkomst of workshop voor uw organisatie, waarin we vraag (welke projecten wilt u de komende jaren realiseren?) en aanbod (wat is er te halen in Europa?) aan elkaar koppelen.
  • Projectontwikkeling: het uitwerken van een idee tot een concreet voorstel, het schrijven en indienen van de aanvraag. 
  • Het vinden van Europese partners voor uw project. We beschikken over een uitgebreid internationaal netwerk, waarvan ook u kunt profiteren! 
  • Projectmanagement: de coördinatie van uw project en het bewaken van de planning, de verantwoording van inhoud en financiën volgens de Europese richtlijnen en de interne en externe communicatie. 

BUITEN is ook actief op programmaniveau. We voeren regelmatig evaluaties uit en hebben daarnaast een aantal regionale programma’s opgesteld. Voorbeelden daarvan zijn het operationeel programma D2-EFRO voor Zuid-Nederland en het ontwikkelingsplan voor Leadergebied Maashorst-Meierij.

Wilt u weten welke mogelijkheden het nieuwe Europese programma Europa 2020 biedt? Dan kunt u gebruik maken van onze speciale Europa 2020 sectie in de linkerbalk.

Voorbeelden van onze projecten:

Interreg IVB-aanvraag C2CBizz

In het C2CBizz-project wordt vier jaar lang geëxperimenteerd met de toepassing van de Cradle to Cradle filosofie (C2C) op bestaande en huidige bedrijventerreinen. Doel is om tot bedrijventerreinen te komen die een positieve...Lees meer »

Cultuur 2007: Vrede van Utrecht

In opdracht van het Centraal Museum Utrecht ontwikkelden we een projectvoorstel binnen het Europese programma Cultuur 2007, voor een internationale tentoonstelling. In 2013 was het 300 jaar geleden dat de Vrede van Utrecht werd...Lees meer »

Interreg IVB-aanvraag Connecting Citizen Ports 21

In opdracht van de Haven van Brussel werkte Bureau BUITEN het projectvoorstel uit voor “Connecting Citizen Ports 21” (CCP21) ten behoeve van aanvraag van Interreg IVB subsidie. Begin 2011 is deze subsidie van 3,9 miljoen euro...Lees meer »

Projectmanagement ProFit

BUITEN verzorgde het projectmanagement voor het Interreg IVB project ProFit. In vijf Europese steden worden ‘field-labs sport stimulation’ ontwikkeld: testlocaties voor innovatieve sport & spelproducten. Naast een impuls voor...Lees meer »